2019. november 11., hétfő

Hallókészülék súlyos hallásromlásban szenvedőknek - Jelenlegi ára: 62 000 Ft

Tudom jól, hogy a puding próbája az evés: ha megveszi ezt a készüléket és nem találja megfelelőnek, az átvételtől számított hét napon belül visszaveszem és a vételárat visszaadom.
Azért vagyok ilyen biztos a dolgomban, mert e készüléket eredetileg apámnak terveztem:
Apám halláscsökkenése 88 éves korában a 200Hz - 1kHz frekvenciasávban 60-65 dB és 4kHz-nél már 80dB felett volt. Új hallókészüléket is csináltatott, több mint százharminc ezerért, de már azzal sem hallott szinte semmit. Ezzel a készülékkel viszont 92 éves korában bekövetkezett haláláig tökéletesen hallott, nem kellett vele ordítoznom, hogy megértsen. A TV-t is értette, nem kellett annyira hangosra állítani, hogy a szomszédos házakban is "élvezzék".
A készülék hátoldalán rögzített hordszalag lehetővé teszi a mozgás közbeni használatot is. Hangkimenetére bármilyen 3, 5 milliméteres jack dugóval szerelt sztereó hallgatót bedughatunk. Az általánosan használt, fülbe dugható hallgatókkal (fülenként) 90-100 dB maximális hangnyomást biztosíthatunk. Fejhallgató használata esetén pedig akár 120-130 dB hangnyomás (normál esetben ennyi a fájdalomküszöb) is elérhető. A ma általánosnak mondható hallójárati, illetve fül mögé helyezett hallókészülékek által biztosítható hangnyomás ezeknek az értékeknek a közelébe se jön, ezért súlyos hallásromlás esetén már nem nagyon segítenek.
Nem csekély előny az alacsony üzemköltség: az USB tölthető 9V-os akkumulátort több év után kell csak cserélni, töltéskor még csak ki sem kell venni az elemfészekből, elég csak kissé kiemelni és beledugni a töltőkábelt. Nem kell állandóan elemcserével bajlódni. Rosszul látó és remegő kezű idős emberek számára ez nem egyszerű feladat, az elemek viszonylag magas áráról nem is beszélve.
A hallásromlás általában fülenként eltérő, ezért a készülék két külön hangcsatornával rendelkezik. A forgatógombok a fülenként történő hangerő-szabályozásra szolgálnak, és elég méretesek ahhoz, hogy a rosszul látók is kezelni tudják azokat. A hagyományos karos tápkapcsoló is az egyszerű kezelhetőséget szolgálja. A vese karakterisztikájú és nagy érzékenységű mikrofon flexibilis szára lehetővé teszi, hogy a mikrofont bármilyen irányba beállítsuk, ez lehetőséget ad a zavaró hangok kiszűrésére is. További előnyt jelent a mai kompakt hallókészülékekkel szemben, hogy a mikrofon és a fülhallgató közötti jelentős távolság miatt, az akusztikus összegerjedés csaknem kizárt.
A hallásromlás frekvenciafüggésének korrekciójára minden hallókészüléknél szükség van: e készülékben a mély (25 - 250Hz), a közepes (250 - 2500Hz) és a magas (2500- 6000Hz) hangok tartományában az erősítés ± 20 dB tartományban egymástól függetlenül beállítható.
Ha a vevő kívánja, és ideadja a hallásgörbét, a készüléket az átadás előtt - igénye szerint - műszeresen beállítom. (A hangkorrekció hallás alapján is beállítható. )
Kérdésekre szívesen válaszolok.
Tömeg: 120
Méretek: 13, 5x7x2, 5cm

Jelenlegi ára: 62 000 Ft
Az aukció vége: 2019-12-02 16:12 .