2020. szeptember 24., csütörtök

varázsmogyoró, csodamogyoró (Hamamelis). - Jelenlegi ára: 22 000 Ft

A varázsmogyoró vagy csodamogyoró (Hamamelis) különleges külsejű lombhullató cserje, kisebb termetű fa, mely szoliterként és nagyobb cserjecsoportba is ültethető.
A csodamogyoró nemzetségbe Észak-Amerikában, Japánban és Kínában honos fajokat sorolhatunk, közös jellemzőjük, hogy a téli, színekben, ingerekben szegény időszakban visznek színt a kertbe.
Sárga, narancssárga és piros árnyalatú vékony szirmú, pókszerű virágai jellemzően a tél közepén kezdenek nyílni, Ősszel hozza gyümölcsét, mely a felnyílása után messzire repíti magját.
A varázsmogyoró helyéül napos, világos esetleg félárnyékos helyet válasszunk. Talajok közül a tápanyagban gazdag, jó vízáteresztő, mészmentes talajokat kedveli. Átlagos vízigényű növény, a fiatal példányok rendszeres öntözést igényelnek, az idősebb növényeket elég csak tartósan száraz időszakokban öntözni.
Gyógynövény hatása: Kísérletek igazolták, hogy a varázsmogyoró növeli a visszerek ellenálló képességét, gyulladáscsökkentő hatású és csökkenti a hajszálerek átvezető képességét. Úgy tapasztalták, hogy jó ér-összehúzó, valamint ajakherpeszre, és ekcémára is jótékony hatást gyakorol.
Még virágzás előtt postázni is tudom, utána csak személyes átvétel jöhet szóba.
40-60 cm növény 8000 ft
100 cm eladó növény 15000 ft
100 + cm feletti 22000 ft


Jelenlegi ára: 22 000 Ft
Az aukció vége: 2020-09-24 14:33 .